Боровинково сорбе с череши и банан

26/06/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф77824924672
"Перфектният летен десерт!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • боровинки - 1 ч.ч. черни
  • череши - 2 ч.ч. обезкостени
  • банани - 1 бр. добре узрял
  • захар - 5 с.л. кафява или бяла по избор
  • салвия - няколко свежи листа за декорация
  • боровинки - 4 с.л. (замразени) за декорация
  • череши - 4 с.л. обезкостени (замразени) за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите боровинки, почистените от костилките череши и банана поръсваме със захар, за да си отпуснат сиропа и оставяме за около 30 минути на стайна температура.

Когато захарта се стопила и сиропът е отделен от плодовете, пасираме всичко заедно, като не се стараем сместа да е абсолютно гладка, за да има приятно усещаща се текстура.

Прехвърляме сместа в пластмасови купички и хубаво увиваме със стреч фолио. Прибираме във фризера и изчакваме сорбето да замръзне хубаво.

В подходящи купички (в моя случай аз използвах предварително добре замразени купички от кората на диня) прехвърляме с обръщане сорбето, като леко потупваме пластмасовите купички, за да излезе по-лесно.

Украсяваме със замразените черни боровинки и череши и свежи и ароматни листенца градински чай (салвия).

Поднасяме веднага, консумираме с удоволствие и мярка, защото е ледено студено.

*Когато са сервирани в замръзнали (във фризера) купички от кората на диня, тя запазва по-дълго минусовата температура и сорбето е ледено по-дълго време.

Добър апетит и да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар