Кадаиф

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Кадаиф
Снимка: ЖГеоргиева
1 / 6
11/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
"Едно от вкусните удоволствия в живота"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 500 гр.
  • захар - 800 гр.
  • масло - 200 гр.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • орехи - 200 гр.
  • вода - 600 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най - отгоре се нарежда парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропа хладък.

Рейтинг

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: