Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки парти бутчета

Пилешки парти бутчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешки парти бутчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Толкова вкусни парти бутчета се получиха, че обмисляме да организираме още много партита!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 10 броя парти бутчета (долно бутче)
  • соев сос - 100 мл тъмен
  • кетчуп - 160 мл
  • мед - 100 г
  • черен пипер - прясно смлян
  • чили - на вкус сос
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитите и подсушени бутчета се подреждат в не много широк съд.

Всички съставки за маринатата - соев сос, кетчуп, мед, черен пипер, чили, пресован чесън, олио и съвсем малко оцет, се разбиват много добре и с тях се поливат бутчетата.

Съдът се разклаща, за да се разпредели маринатата равномерно. Похлупва се и се оставя за 1 нощ в хладилник, като по възможност от време на време, разбърквайте парти бутчетата.

На следващия ден прехвърлете всички в йенска тава с капак. Сложете капака и пъхнете парти бутчетата да се пека първо на 250 градуса, а после намалете на 200 г.

От време на време се поливат със соса от тавата и се обръщат веднъж по време на печенето.

Пилешките парти бутчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nelly Ivanova
Nelly Ivanova
Това са ми любимите парти бутчета, които приготвям дори и за вечеря. Днес ги приготвям пак. Благодаря за рецептата.
06.09.2016 19:03
1