Кекс с кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Кекс с кайсии2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета
"Понякога всички имаме нужда от малко нежност и парче вкусен сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя, големи
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л. или сок от компот от кайсии
  • масло - 140 г размекнато
  • кайсии - 3 броя намачкани на каша
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 ванилена захар + капки есенция
  • кайсии - около 10 броя
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем яйцата със захарта и полека добавете прясното мляко и намачканите на каша кайсии. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към яйчната смес заедно с размекнатото масло.

След тях добавете и разбъркайте с ванилията и ванилената захар. Сипете сместа в тава с хартия за печене с падащи стени, като отделите няколко с.л. от кексовата смес.

Отгоре подредете почистените и разполовени кайсии. Ако се по-зрели и по-сочни, може да ги объркате с малко галета. Над подредените кайсии разсипете произволно заделеното кексово тесто, предварително разбъркано с малко водичка.

Така приготвения кекс с кайсии се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна, докато клечката за зъби започне накрая да излиза суха.

Оставете кексът с кайсии да се поохлади и извадете от формата. По желание поръсете с малко пресяни пудра захар и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
41
33
20
10
Дай твоята оценка: