Малинов трайфъл

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Малинов трайфъл3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Този десерт се консумира с удоволствие през зимните дни, когато ароматните плодове се крият в бурканите, като компот"

Необходими Продукти

  • малини - 400 г от компот
  • сладко от малини - 100 г
  • пандишпанов блат - 1 бр. нарязан на парчета
  • ликьор от малини - 100 мл. домашен
  • амарети - 10 бр. натрошени
  • сметана - 200 мл леко разбита (пълномаслена)
  • бадеми - за декорация
  • малини - желирани за аранжиране
  • За крема
  • захар - 50 г
  • нишесте - 50 г пшенично
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • яйца - 2 големи
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко - 300 мл
  • сметана - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо прецедете плодовете от компота в голяма цедка, като внимавате да не ги направите на пюре.

После пригответе крема. Сложете захарта, нишестето и ванилията в купа, добавете яйцата и жълтъка. Разбийте на ръка с телена бъркалка, докато сместа стане гладка.

Налейте млякото и сметаната в съд, загрейте, но без да кипва. Излейте върху яйчената смес и веднага разбъркайте, докато се смеси. Измийте съда и върнете крема обратно.

Загрейте внимателно, като разбърквате, докато сместа се сгъсти и стане гладък крем. Пресипете в купа и покрийте с фолио, за да не се образува коричка. Оставете да изстине.

Смесете изцедените от компота малини и половината от сладкото в съд и загрейте на среден огън за 5-10 минути, докато сместа стане течна. Дръпнете от огъня и охладете.

Намажете половината от резените блат с останалото сладко. Слепете ги с останалите резени и ги нарежете наполовина. Налейте от ликьора в широка купа, потопете всеки пандишпанов сандвич и подредете на дъното на съда, в който ще сервирате десерта, в моя случай чаши.

Изсипете отгоре малиновата смес, поръсете с натрошените бисквити. Излейте върху тях охладения крем, след което разпределете разбитата сметана върху него. Украсете с желираните малини и натрошените запечени бадеми и охладете за няколко часа.

Този десерт се консумира с удоволствие през зимните дни, когато ароматните плодовете се крият в бурканите като компот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: