Паниран патладжан
Crumbed Eggplant
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран патладжан

Паниран патладжан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Паниран патладжан1 / 3
20/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Да, знаем, най-хубавите неща в живота са незаконни, неморални или се пълнее от тях, но си заслужава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета или по-дълги парчета по дължина. В подходящ съд ги посолете обилно и ги оставете под наклон, за да се отцедят от горчивината. След това ги измийте под течаща вода и добре ги подсушете.

Разбийте яйцата много добре в купа. Отделно смесете брашно и галета, заедно с чесъна на прах и магданоз по желание.

Загрейте достатъчно количество олио за пържене. Всеки патладжан овалвайте последователно в яйца, брашняната смес и пак яйца. Пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар от двете страни.

Отцеждайте готовите панирани патладжани върху решетка с хартия отдолу. Поднесете панирания патладжан поръсен със сирене и гарнитура от свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
43
31
23
10
Дай твоята оценка: