Паниран патладжан
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран патладжан

Паниран патладжан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Паниран патладжан1 / 3
20/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
"Да, знаем, най-хубавите неща в живота са незаконни, неморални или се пълнее от тях, но си заслужава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета или по-дълги парчета по дължина. В подходящ съд ги посолете обилно и ги оставете под наклон, за да се отцедят от горчивината. След това ги измийте под течаща вода и добре ги подсушете.

Разбийте яйцата много добре в купа. Отделно смесете брашно и галета, заедно с чесъна на прах и магданоз по желание.

Загрейте достатъчно количество олио за пържене. Всеки патладжан овалвайте последователно в яйца, брашняната смес и пак яйца. Пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар от двете страни.

Отцеждайте готовите панирани патладжани върху решетка с хартия отдолу. Поднесете панирания патладжан поръсен със сирене и гарнитура от свежи зеленчуци.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: