Гриловани зеленчуци

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Гриловани зеленчуци3 / 3
15/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектните зеленчуци, на които не можем да се наситим!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • червен лук - 2 бр.
  • гъби - 3 бр.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • риган - 3 бр. клончета
  • сол
  • зехтин - за намазване
  • за декорация
  • копф салата
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Все по-трудно е да подканим децата да консумират печени зеленчуци. Но пък защо да не променим тяхната визия, привличайки вниманието им. Лесна и чудесна гарнитура за печени меса.

Измиваме добре зеленчуците и ги почистваме.

В кипящ и подсолен зеленчуков бульон пускаме стръковете риган. След 10 минути поставяме цели тиквичките, морковите и гъбите.

Тиквичките изваждаме на 3-тата минута и ги шокираме, за да прекъснем процеса на бланширане, а морковите и гъбите вадим на 5-тата минута.

Така съкращаваме процеса на термичната им обработка при печене и стават по-бързо.

Нарязваме всички зеленчуци на резени и ги запичаме на грил тиган, като периодично го намазваме със зехтин.

Подреждаме ги и декорираме със зелените листа, развихряйки фантазията си.

Грилованите зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви!
07.02.2023 10:50
Потребител#314134
Потребител#314134
Страхотни
29.01.2023 07:52
1