gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Солено тесто за декориране на обредни хлябове

Солено тесто за декориране на обредни хлябове

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k20
Солено тесто за декориране на обредни хлябове
Снимка: Мария Симова
1 / 4
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • сол - 1 ч.ч. ситна
  • вода - топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто.

От тестото правите шарки за хляба от кръст- за религията ни, копито- за късмет, грозд – за плодородие, венец – радост и веселие и символизиращи шарки според празника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: