gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Петровска курбан чорба

Петровска курбан чорба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Петровска курбан чорба
Снимка: Мария Симова
1 / 3
29/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Вкусен Петровски курбан, който задължително се приготвя за празника"

Необходими Продукти

  • петел - 1 бр. (моят е бройлер)
  • лук - 2 глави стар
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • домати - 1 бр. добре узрял
  • целина - 1 глава малка корен
  • масло - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус млян
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете петела на малки парчета за курбан. Почистете и измийте многократно със студена вода и го поставете в тенджера отново със студена вода на силен огън да заври.

С решетъчна лъжица премахвайте образувалата се пяна отгоре, докато спре да се пени. Тогава намалете огъня и варете за около час до леко омекване на месото.

През това време почистете зеленчуците и ги нарежете на малки кубчета, домата обелете и настържете на ренде, а магданоза на ситно накълцайте.

След омекването на месото прибавете нарязания зеленчук без домата и магданоза, варете до омекване на зеленчука. След което добавете настърганият домат и маслото.

Готовата Петровска курбан чорба премахнете от огъня и поръсете с млян черен пипер и магданоз.

Сервирайте курбан чорбата на празника, за да изпълните ритуала за здраве и благоденствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: