gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Месо от глиган в глинен гювеч

Месо от глиган в глинен гювеч

Месо от глиган в глинен гювеч
Снимка: Александра Бошнакова
1 / 2
30/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
165 мин.
Общо
225 мин.
Порции
4
"Задължително в глинен гювеч, защото това е най-вкусният начин за приготвяне на месо от глиган"

Необходими Продукти

  • месо от глиган - 1.2 кг /диво прасе/
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен фасул - 250 г пресен
  • лук - 1 глава кромид
  • гъби - 300 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • доматен сок - 4 - 5 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета /с големината на свит юмрук/. Посолява се със сол и черен пипер и се подрежда на дъното на намазан с олио глинен гювеч.

Добавя се нарязаният на едро /на шайби/ лук и се залива с виното. Оставя се да престои така около 30 минути.

Всички зеленчуци се нарязват и се прибавят към месото в гювеча. Добавят се и подправките. По желание може да се добави и 1 скилидка чесън /небелен/.

Гювеча се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 2. 30 - 2. 45 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: