Пълнени печурки със сирена и сметана

30/06/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф78524924763
"Много си пасват с чаша бяло вино Убедете се сами!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво печурките под течаща вода, отстраняваме пънчетата и оставяме в гевгир да се отцедят добре шапчиците.

За плънката разбиваме зехтина с жълтъка, добавяме настъргания пармезан, заквасената сметана, крема сиренето, накълцаната на ситно скилидка чесън, наситнения копър, нарязаните на ситно кисели краставички, черен пипер и малко сол. Разбъркваме всичко хубаво и накрая добавяме накъсаната напарченца моцарела.

С помощта на лъжица пълним всяка гъбка със сместа, прехвърляме в тавичка, покрита с намаслена хартия за печене и пръсваме отгоре гъбите със зехтин от пулверизатор.

Печем в предварително загрята фурна на 180 -200 градуса, на средна решетка и включен вентилатор за около 10-15 минути, докато гъбите и плънката хванат приятен златисто-кафяв загар.

Сервираме със стръкчета пресен магданоз и хубаво изстудено бяло вино.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар