Малинов оцет с мед

Малинов оцет с мед

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Малинов оцет с мед1 / 2
02/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции1
"Оцет с невероятен аромат и свежест на малини"

Необходими Продукти

  • малини - 250 г + 1 шепа
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 1 литър оцет от пенливо вино или бяло винен оцет (7%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре 250 г малини и ги отцедете от водата. Сложете ги в голяма тенджера и леко намачкайте.

Добавете меда и оцета и постепенно загрейте сместа до достигане на 40 градуса. След това я сипете в голяма буркан или бутилка.

Запушете добре съда с марля и го оставете да престои 14 дни на тъмно място, което не е много хладно. От време на време обръщайте съда.

След изминаването на тези две седмици прецедете оцета - първо през цедка, а след това и през марля, за да се махнат по-фините частици.

Добавете към отцедения оцет 1 шепа пресни малини и налейте в бутилки. Съхранявайте готовия малинов оцет на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: