gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дресинг»Чеснов сос (Айоли)

Чеснов сос (Айоли)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
14/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
"Класически чеснов сос, подходящ за салати с картофи, месо и някои рибени салати"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете на парченца хляба, напръскайте го с прясното мляко и оставете да попие.

Обелете и накълцайте чесъна на едро и заедно с хляба и около 1/4 ч.л. сол го намачкайте в хаванче.

След това разбийте чесновата паста с миксер заедно с 2 с.л. зехтин и жълтъците.

Добавете лимоновия сок, след това още 2 с.л. зехтин на капки и разбъркайте сместа.

Добавете останалия зехтин на тънка струйка, като бъркате сместа непрекъснато. Овкусете със сол и пипер. По желание към соса може да добавите кисело мляко.

Сосът е подходящ за салати с картофи, месо, както и за някои по-фини салати с риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: