Домашна торта с шоколадов ганаш

03/07/2017
Елица Александрова
отЕлица АлександроваПомощник Готвач37117
"По-домашна торта от тази няма как да има "
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 625
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 18 с.л.
  • брашно - 18 с.л
  • олио - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 бр.
  • За Шоколадовия ганаш
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • черен шоколад - 2 бр.
  • млечен шоколад - 2 бр.
  • За сироп
  • компот - или 2 ч.ч. вода + 1 ч.ч. захар
  • За украса
  • бял шоколад
  • кокосови стърготини
  • кафяв шоколад
  • ядки - по желание смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме да приготвяме тортата, като разбиваме яйцата със захарта до получаване на бял крем ( поне десет минути). След това добавяме ванилията и олиото. Разбиваме на бавна скорост и малко по малко добавяме пресятото брашно и бакпулвера. Изсипваме в тава за печене предварително намазана и набрашнена. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути.

Оставяме блата да изстине и го разрязваме на две.

За приготвянето на крема загряваме сладкарската сметана и добавяме шоколада до пълното му разтапяне. Отместваме от котлона и охлаждаме поне 10-15 минути.

През това време заливаме първия блат със сироп, след това изсипваме от шоколадовата смес (по желание можете да сложите и ядки).

Слага се другият блат, сиропира се, оставя се няколко минути и се залива обилно с шоколадовия ганаш.

Оставя се да почине поне един час и украсявате по ваша преценка.
Сервира се хубаво охладена.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар