Суфле с камембер

03/07/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф75270146921
"Разкошно френско суфле с прекрасен вкус на камамбер!"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр. разделени на жълтъци и белтъци
  • масло - 40 г
  • брашно - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч. л. дижонска, силна на вкус
  • прясно мляко - 240 мл
  • камембер - 125 г на парченца (1 кутийка)
  • галета - 1/2 ч. ч.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. , прясно смляно
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форми за крем карамел около 6 бр.
Намаслени много добре с разтопено масло с помощта на четка и поръсени от всички страни с галета.

На умерен котлон в тенджера се разтопява маслото и се добавя брашното. Разбърква се енергично с телена бъркалка за около 60 секунди. Сваля се от котлона и се охлажда.

Прясното мляко се сгорещява със солта, горчицата, инд. орехче, лют пипер. Добавя се към брашното при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка.

Сваля се от огъня и се добавят един по един жълтъците. Прибавя се и сиренето на парченца.

Тенджерата се поставя отново на силно умерен котлон към слаб и се разбърква енергично, за да се стопи сиренето, или да остане на съвсем малки парченца и сместа да бъде тежка и да се полепва по бъркалката. Сваля се от огъня.

Белтъците се разбиват на сняг. Половината от тях се прибавят към сместа със сиренето, разбърква се с шпатула и след това цялата смес се прибавя към купата с белтъците. Отново се разбърква с шпатула. Сместа трябва да е лека и пухкава.

Всяка формичка се напълва с 3/4 от сместа с лъжица. Поставят се в плоска тава за по-голямо удобство и се слагат във фурната на 190 градуса за 15 мин. Суфлето отгоре трябва да има хубав златист загар и да се е вдигнало достатъчно, става точно като гъба.

Изваждат се от формите веднага и се сервира.

Източник: MasterChef J.Mielle

Забележка: Разкошно френско суфле. То е от тези храни, от които хапваш хапка и гълташ нищо. Пухкаво и едновременно плътно. Подправките силно се усещат, също и прекрасен вкус на камембер.

Нормално е, след като се извади от фурната, да спадне.

Може да се съхранява в хладилник. Когато се изваждат от хладилника, отново се поставят във фурна на 190 градуса за около 10-15 мин и те отново ще бухнат.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар