Печен шоколадов мус

22/06/2012
Валена
отВаленаНовак
"Знаем десетки начини да приготвим шоколадово съвършенство и този е един от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 805
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шоколад - 180 г натурален
  • масло - 60 г
  • ликьор - 1 и 1/2 с.л. кафеен
  • кафе - 60 мл. капучино, може и само мляко
  • яйца - 3 броя
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на водна баня разтопете капучиното/млякото, маслото и натрошения шоколад, след което добавете и ликьора.

Отделно разбийте продължително време яйцата със захарта, докато се получи пухкав, гладък крем.

Прибавете една част от яйчената смес към вече поохладения шоколад и внимателно разбъркайте.

След като сместа се хомогенизира, добавете цели яйчен крем и пак внимателно разбъркайте.

Разпределете шоколадовия мус в огнеупорни чашки, подреждайте ги в тава и долейте вода до средата на височината им.

Сложете да се пекат в долната част на фурната, в предварително загряна на 160 градуса фурна за около 15-18 минути.

Оставете печения шоколадов мус добре да изстине преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар