Кекс с локум

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Кекс с локум1 / 5
22/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета
"В сърцето и стомаха ни има специално място за този уникално вкусен кекс с локум!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с олиото и хладката водата.

Отделно разбийте белтъците със захарта. Внимателно добавете и объркайте жълтъците към белтъците.

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и добавете една части към яйчната смес.

Объркайте внимателно и постепенно разбъркайте с останалата част.

Сипете кексовата смес в подмазаната и набрашнена кексова форма.

Локума нарежете на парченца, оваляйте ги в брашно или фина галета и ги напускайте в кекса.

Сложете го да се пече в загряна на 170 градуса фурна с обдухване за около 40 минути. Накрая проверете готовността с клечка.

Оставете кекса с локум да се охлади и го обърнете в поднос. Поръсете с пудра захар по желание и поднесете.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
44
31
20
10
Дай твоята оценка: