Торта за Свети Валентин

04/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • какао - 20 г
  • За крема
  • крем - готов по избор
  • За сиропа
  • компот от череши
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г млечен
  • олио - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват около 5 мин. Към тях се прибавя захарта и се разбива до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и накрая и олиото.

Половината смес се разбива с какаото. В намазнена тавичка, поръсена с брашно, се сипва бялата смес. Пече се на 160° C докато покафенее.

После се изпича какаовата смес. Готовите блатове се изрязват във форма на сърце. Единия се слага в поднос и се сиропира, маже се с предварително подготвения крем и отгоре се слага другия блат (също сиропиран).

Намазва се цялата торта със сметаната. Залива се със разтопен на водна баня шоколад и се добавя 1 с. л. олио за блясък.

По желание може да украсите с черешките от компота или др. вид украса, аз лично използвах и малко натрошени орехи по края.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар