Лозови сарми със сушени кайсии

04/07/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Интересна идея за сармички със сушени кайсии Допада ни!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на много дребно пилешкото филе и с ножа леко го накълцайте. Нарежете и лука на ситно. Сгорещете половината от олиото и добавете в него месото и лука.

Задушете за 2 минути и прибавете измитият и отцеден ориз, червеният и черният пипер, чубрицата и наситненият магданоз, солта и сока от половин лимон. Разбъркайте и задушавайте още 5 минути, след което махнете сместа от огъня.

Нарежете кайсиите на ивички. Вземете лозовите листа. Ако ползвате пресни предварително ги бланширайте.

Във всяко листо поставете по една лъжичка от готовата плънка и поръсете с парченца сушени кайсии.

Завийте сармичките и ги подредете в съд от йенско стъкло. Залейте ги с топла вода. Поръсете със сол и останалата мазнина.

Захлупете с капака и сложете съда във фурната. Включете на 180 градуса и гответе около 35-40 минути.

По желание при сервиране полейте сармите с млечен сос, приготвен от кисело мляко, копър, чесън и зехтин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар