Лятна чеснова супа

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Лятна чеснова супа
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
05/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От нищо - нещо, при това с отличен вкусен резултат! Това е нашата лека чеснова супичка"

Необходими Продукти

  • чесън - 14 скилидки
  • пилешки бульон - 1 литър
  • лук - 1 глава
  • оцет - 3 с.л. Балсамико, бял
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 ½ с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • мазнина - 1 с.л. растителна
  • бадеми - 20 г
  • копър - за поръсване
  • сол
  • За брускетите
  • франзела - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и пасираме скилидките чесън.

Лука нарязваме на ситни кубчета. В подходяща тенджера го задушаваме в загрялата мазнина.

Щом омекне, добавяме бульона, лука и оцета. Оставяме да къкри на слаб огън за 20 минути.

Накрая размиваме брашното с малко студена вода и го прибавяме към супата, като разбъркваме непрекъснато.

Непосредствено преди да отстраним супата от котлона добавяме разбитите жълтъци и маслото.

За брускетите - нарязаните филийки намазвам с масло и запичам във фурната, докато се зачервят. Натривам ги с чесън и посолявам.

Сервираме супата топла, поръсена с копър и запечени бадемови ядки. Гарнираме я с чесновите брускети.

Лека, ароматна и приятна супа, приготвяща се много лесно и бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: