Гъста доматена супа
Thick Tomato Soup

Гъста доматена супа

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Гъста доматена супа1 / 2
23/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Имаш ли много домати - и на салата ще се радваш, и гъста доматена супа ще опиташ - кулинарна мъдрост"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • олио - 5 с. л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 с.л. сладък
  • бульон - 1 кубче телешки
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • сметана - 80 мл
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и запържете за 1 минута скълцания чесън при непрекъснато бъркане.

Прибавете гале­тата и запържете и нея до златист цвят. Прибавете предварително обелените и нарязани домати заедно с червения пипер и индийското орехче.

Натрошете бульончето в тенджерата и долейте 1 л гореща вода. Щом супата кипне, оставете да къкри за 20-25 минути на слаб котлон.

Накрая овкусете гъстата доматена супа с черен пи­пер и сол. Поднесете супата със ситно скълцан магданоз и капки сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: