gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Филе от сьомга на скара

Филе от сьомга на скара

06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Майсторите знаят - сьмогата няма нужда от много печене, а от вкусна марината и мерак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд прибавяме настърганата кора от лимона, която смесваме със сока от грейпфрута. Прибавяме солта, бялото вино и черния пипер.

Заливаме филето от сьомгата със сместа и оставяме в хладилник да се мариноват за поне половин час. Щом сьомгата се маринова я вадим от съда.

Включваме скарата изчакваме да се загрее и преди да поставим филето от сьомгата го намазваме със зехтина.

Поставяме ги на скарата и печем от двете страни като се държат около минути от всяка страна.

Може да поливаме от време на време с марината.

Сервираме гореща, гарнирана със свежа салата според сезона. Може да се сервира и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: