Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Сладко-кисела джинжифилова марината с естрагон

Сладко-кисела джинжифилова марината с естрагон

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Сладко-кисела джинжифилова марината с естрагон
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
04/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Каквото и да печете, първо го мариновайте в тази ароматна марината - после ще си говорим"

Необходими Продукти

  • джинджифил - от 2 до 3 см корен
  • лимонов сок - сок от прясно изцеден лимон
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 70 мл или тъмна бира
  • естрагон - 1 връзка стръкове
  • хималайска сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - скилидка /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете парчето джинджифил в подходяща купа. Добавете сока от прясно изцедения лимон.

Прибавете меда, оцета, пушения червен пипер, зехтина. Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете виното /бирата/.

Овкусете със солта и прясно смлян пипер. Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките. Въпрос на вкус и предпочитания, дали да е по-сладко или по-кисело, солено, люто.

Клонките естрагон измийте и нарежете на ситно и добавете към маринатата.

Разбъркайте отново всички продукти и когато започнете да мариновате с маринатата, потапяйте парчетата месо в маринатата и масажирайте с ръце месото.

Маринатата е подходяща за пилешко месо - бутчета, крилца или пък цяло пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: