gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Лимонада»Лимонада от джанки

Лимонада от джанки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8917k3k2k1
Лимонада от джанки1 / 7
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Ако не сте опитвали лимонада от джанки, време е да поправите тази грешка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме добре узрели и сладки плодове. Измиваме ги и ги почистваме от дръжките.

Поставяме ги в подходяща за целта тенджера и ги заливаме с водата. Варим на силен огън около 15 минути от кипенето на водата и намаляваме. Варим ги още 10 минути и отстраняваме съда от котлона.

Оставяме ги да престоят едно денонощие на хладно. На следващият ден прецеждаме сока, а джанките ги поставяме в тензух, като ги изцеждаме леко, без да пристягаме /ако после ги претрием през сито, ще се получи и чудесен нектар/.

Сока смесваме със захарта и изсипваме внимателно в тенджера. Варим, докато се разтопи захарта. По време на топлинната обработка добавяме листенцата от индришето.

Прецеждаме течността, изстудяваме я и я сервираме с резени лимон и лед.

Съвет: Ако ще приготвяте сироп - към количеството на сокът прибавяте захар и лимонтузу. Стерилизирате 5 минути.

Не е нужно да спазвате точните количества, защото сладостта зависи от плодовете. Ако сортът е по-кисел, можете да добавите още захар, моите бяха много сладки - въпрос на вкусови предпочитания.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: