Пълнени чушки със сос

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84294972151
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Две от тези чушки, една филийка хляб и ще сте повече от доволни"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 8 бр. (броят им зависи от големината им)
  • кайма - 500 г (става с всякаква кайма)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • за соса
  • брашно - препечено - 2 с.л. препълнени
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения ориз заливаме с гореща вода да постои 1 -1 ½ ч., след което го отцеждаме много добре. В горещото олио се запържва каймата, след няколко минути добавяме нарязаните на много ситно лук, моркови и ориз.

Добавяме малко водичка, черен пипер, чубрица, сол, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме нарязания на ситно домат, червения пипер, наливаме мъничко вода и сместа престоява още 2-3 минути на котлона.

С нея пълним чушките с чаена лъжичка, на отвора поставяме парче домат, за да се „запечатат“ и ги редим в тавичката. Добавяме топла вода до половината на тавичката и печем на 200 градуса около 35 мин.

Докато яденето се готви, си препичаме брашното. Когато чушките са сготвени, от брашното, млякото, яйцата и солта си приготвяме кашичка, която разреждаме с топла вода, и го сгъстяваме на котлона.

Добавяме соса в тавата и печем още 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: