Пиле с гъби яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Пиле с гъби яхния1 / 2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Изненадайте семейството си с тази вкусна рецепта за пилешко месо и гъби"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 700 - 800 г
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • гъби - 500 г пресни
  • вино - 100 мл
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • розмарин - натрошен
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порционни парчета и го сложете да се свари в достатъчно вода. Отделно задушете в малко сгорещено олио накълцаните лук, морков, чесън и гъби.

Щом леко се запържат, добавете виното, разбъркайте за 1-2 минути и добавете доматеното пюре, подправките и свареното месо.

Долейте при непрекъснато бъркане от пилешкия бульон и оставете да се вари до пълна готовност на зеленчуците.

Накрая добавете към яхнията размитото в малко водичка брашно или нишесте.

Поднесете пилето с гъби яхния с малко скълцан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
45
32
21
11
Дай твоята оценка: