Патладжан кебап

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k2k8
Патладжан кебап
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"100% ще стане една от любимите ви рецепти! Толкова вкусна комбинация, че няма да мирясате, докато не я опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се поставят в купа с подсолена вода за около 30 мин, за да си пуснат черната (горчива) вода. През това време се омесва каймата с предварително нарязаните на ситно лук и две скилидки чесън.

Прибавят се черният, червеният пипер и кимиона, след което всичко се обърква отново. От каймата се оформят малки кюфтенца.

На дървено шишче се набожда кръгче патладжан, след това кюфтенце и т.н.

Доматите се смилат или нарязват на дребно. Счукват се останалите две скилидки чесън и се прибавят към доматите. С доматения сос се заливат шишчетата. Отгоре се нарязва зелената пиперка.

Може да се сложат отгоре няколко люти чушлета. Ястието се посолява и полива с малко олио и се слага да се пече във фурната на 200 градуса.

Готовият кебап се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: