gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен Шоколад»Домашен течен шоколад с лешници

Домашен течен шоколад с лешници

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Домашен течен шоколад с лешници1 / 3
24/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Всяка дама трябва да има в дома си поне по едно бурканче домашен течен шоколад с лешници за спешни случаи - любовна мъка или среднощен глад!"

Необходими Продукти

  • лешници - 250 г сурови
  • какао - 3 с.л. натурално или 1/3 разтопен черен шоколад
  • кокосово олио - 2 - 3 с.л. или друго олио от ядки
  • мед - на вкус
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лешниците за една нощ във вода, но извън хладилника.

След това добре ги отцедете и ги прехвърлете в блендер.

Добавете какаото или разтопения шоколад, кокосовото олио, мед на вкус, ванилия.

По желание може да добавите малко кондензирано мляко.

Блендирайте сместа, докато се хомогенизира напълно.

Прехвърлете така приготвения домашен течен шоколад в бурканче и съхранявайте на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
510
44
34
20
10
Дай твоята оценка: