Домашен течен шоколад с лешници

24/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Всяка дама трябва да има в дома си поне по едно бурканче домашен течен шоколад с лешници за спешни случаи - любовна мъка или среднощен глад!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 677
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лешници - 250 г сурови
  • какао - 3 с.л. натурално или 1/3 разтопен черен шоколад
  • кокосово олио - 2 - 3 с.л. или друго олио от ядки
  • мед - на вкус
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лешниците за една нощ във вода, но извън хладилника.

След това добре ги отцедете и ги прехвърлете в блендер.

Добавете какаото или разтопения шоколад, кокосовото олио, мед на вкус, ванилия.

По желание може да добавите малко кондензирано мляко.

Блендирайте сместа, докато се хомогенизира напълно.

Прехвърлете така приготвения домашен течен шоколад в бурканче и съхранявайте на хладно.подобни рецепти тук

5 10
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

П
П
11.04.2014 20:50
Извинявай за тъпия въпрос, но става ли да се приготви с обикновено олио?
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв