Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Мелиджано салата

Мелиджано салата

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Мелиджано салата
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
09/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесена с филийка препечен хляб, тази салата е истинско съвършенство"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • хляб - 1 1/2 бр. филия
  • оцет - 1 ч.л.
  • магданоз - връзка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка поставяме хартия за печене и слагаме отгоре двата патладжана.

Предварително загряваме фурната на 250 градуса.

Надупчваме с нож от всички страни патладжаните и поливаме със струя зехтин и ги печете до омекване.

След като са вече готови, вадим и ги охлаждаме.

С помощта на лъжица обираме вътрешността и поставяме в блендер.

Към патладжаните добавяме всички останали съставки. Блендираме до получаване на гладка смес.

Поднасяме сместа полята със зехтин и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: