Ризото с пиле и аспержи

25/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
  • Преглеждания общо3 747
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 10 стръка
  • пилешко месо - 300 г гърди
  • мазнина - 50 г масло и 3 с.л. зехтин
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 4 стръка пресен
  • чесън - 1 - 2 стръка зелен
  • пармезан - 1/2 ч.ч. настърган
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 2 и 1/2 ч.ч. от варенето на аспержите
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете аспержите в тенджера с вода да се варят за 3-4 минути, след което ги охладете под течаща вода. Резнете няколко от връхчетата на аспержите и ги запазете заедно с бульона им.

Нарежете долните стъбла на аспержите. Загрейте малко масло и зехтин и запържете предварително посолените и нарязани на хапки пилешки гърди, като добавите и нарязаните аспержи.

Извадете ги, в същия тиган добавете още малко мазнина и сипете скълцания лук да се запържи.

След това добавете ориза, разбъркайте за да се овкуси всяко зрънце с мазнина и добавете пилето и аспержите, доливайки виното.

Изчакайте алкохолът да се изпари и започнете да добавяте по малко горещ бульон от варенето на аспержите.

Варете при регулярно бъркане, докато оризът омекне напълно. Накрая добавете скълцания чесън и подправки на вкус.

Снемете от котлона, настържете Пармезана и леко объркайте. Оставете ризотото с пиле и аспержи да се задуши под капак 15 минути преди да поднесете. Поднесете в чиния с украса от връхчетата на аспержите.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар