Патладжанен крамбъл

10/07/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946151
"Казваме Да! на солените крамбъли "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и нарязва на големи кубчета. Посолява се и се оставя да се изцеди. След това се изплаква и много добре се подсушава в домакинска хартия.

Загрява се зехтин и патладжанените парчета се поставят и се готвят, докато омекнат. Изваждат се и се разпределят в тавичка за печене.

Посоляват се и се поръсват с прясно смлян черен пипер, поръсват се със счуканите на едро ядки. Сиренето се нарязва на малки парчета и се поръсва отгоре.

Студеното масло и брашното със сладкарски ръчен блендер или вилица се довежда до трохи. Добавя се сол и щипка риган. Поръсва се върху патладжана, поръсват се и слънчогледови семки.

Пече се на около 170 градуса докато отгоре порозовее. Сервира се с лъжица.

Източник: Йолиподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар