Сполучлив тутманик

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
24/02/2020
"Любимата семейна закуска, която приготвяме често и с удоволствие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99 696
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта.

В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3 яйца, прибавя се мазнината и захарта. Тази смес объркваме с брашното, като се прибавя вода, докато се получи меко тесто. Меси се докато тестото се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда.

От тестото се отделят топки и от тях се правят дебели кори. Нареждат се три кори една върху друга, като между тях се слага мас. Кората се разтегля с формата на тавата, маже се с мазнина и се ръси обилно със сирене. Прави се втора кора по същия начин.

Така подредените кори се притискан с пръсти , като отгоре се оставят следи. Намазва се с мазнина и яйце.

Пече се тутманика в умерена фурна за 30-40 мин.

Рейтинг

5 7
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар