Бисквитена торта с Нескуик

11/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217584878117
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 262
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко със захарта. В купичка се разбърква нишестето със 100 мл вода на каша и сипваме в горещото прясно мляко.

Разбърква се с тел докато сгъсти и снемаме от котлона. Тайната съставка на шоколадовия вкус е нескуик, той прави обикновеното нишесте със силно шоколадов вкус, получава се шоколадов шедьовър.

Към крема се добавя нескуик и се разбърква добре, накрая прибавяме и маслото и продължаваме да разбъркваме докато се получи еднородна шоколадова смес.

В огнеупорна купа сипваме 4-5 с. л. крем, отгоре се нарежда един ред бисквити, леко топнати за секунда в подсладено прясно мляко, и покриваме с крем. Така се нареждат 4 реда бисквити, като се завършва с крем. Оставя се във хладилника за една нощ.

На другия ден се нарязва на парчета, поръсваме с бял кокос и гарнираме с малинки. Вкусно, шоколадово и лятно.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Krasi
Krasi
11.02.2018 21:42
Получи се перфектната бисквитена торта , но без да добавям кокосови стърготини , тъй като вкъщи не ги обичат .
Мерси Вили !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв