Лешниково песто
gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Лешниково песто

Лешниково песто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8837k3k2k1
Лешниково песто
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции7
"Песто, но в невероятен вегетариански вариант с лешници - заслужава си да го опитате още днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниковите ядки накисвам от вечерта във вода, която сменям 2-3 пъти, особено през лятото.

Копъра и чесъна почиствам, измивам и пускам в блендера. Към тях добавям солта, лешниковите ядки, а накрая зехтина и олиото.

С полученото песто заливам тиквички, прибавяйки кисело мляко, гриловани зеленчуци, салати, към които добавям лимонов сок, горчица и мед.

Лешниковото песто е много сполучливо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: