Свинско контрафиле на жар с чеснова марината
Svinjski kontrafile na žaru sa marinadom od belog luka
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско контрафиле на жар с чеснова марината

Свинско контрафиле на жар с чеснова марината

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k5k6
Свинско контрафиле на жар с чеснова марината
Снимка: Зорица
1 / 4
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Страхотна идея за месце на жар, идеална за летните месеци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарязваме контрафилето на пържоли. Почистваме, ако има ципи, и през фолио за свежо съхранение ги начукваме с дървено чукче.

Скилидките чесън се пресоват, смесват се в една купа със солта, зехтина, лимоновия сок, ситно смления черен пипер, стрития на прах босилек и зеленчуков бульон и хубаво се разбъркват, за да се превърнат в еднородна и хомогенна смес.

В чесновата марината потапяме пържолите, като отново разбъркваме хубаво, за да може добре да се овалят в сместа.

Купата покриваме с фолио и оставяме пържолите да престоят поне за един час в хладилника, за да се овкусят напълно.

Ако разполагате с повече време, ги оставете за цяла нощ.

След като са се мариновали достатъчно, изваждаме ги, намазваме ги обилно с олио или зехтин и ги мятаме да се пекат на скарата върху жарта до готовност, като обръщаме от всяка страна.

Сервираме с подходяща зеленчукова салата и охладено питие.

Свинското контрафиле на жар с чеснова марината е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: