Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско контрафиле на жар с чеснова марината

Свинско контрафиле на жар с чеснова марината

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свинско контрафиле на жар с чеснова марината
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотна идея за месце на жар, идеална за летните месеци"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 600 г
  • чесън - 2 едри скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • босилек - 1/2 к.л., сух
  • зеленчуков бульон - 1/4 кубче (или гъбен)
  • лимони - 1/2 бр. (прясно изцеден сок)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме контрафилето на пържоли. Почистваме, ако има ципи, и през фолио за свежо съхранение ги начукваме с дървено чукче.

Скилидките чесън се пресоват, смесват се в една купа със солта, зехтина, лимоновия сок, ситно смления черен пипер, стрития на прах босилек и зеленчуков бульон и хубаво се разбъркват, за да се превърнат в еднородна и хомогенна смес.

В чесновата марината потапяме пържолите, като отново разбъркваме хубаво, за да може добре да се овалят в сместа.

Купата покриваме с фолио и оставяме пържолите да престоят поне за един час в хладилника, за да се овкусят напълно.

Ако разполагате с повече време, ги оставете за цяла нощ.

След като са се мариновали достатъчно, изваждаме ги, намазваме ги обилно с олио или зехтин и ги мятаме да се пекат на скарата върху жарта до готовност, като обръщаме от всяка страна.

Сервираме с подходяща зеленчукова салата и охладено питие.

Свинското контрафиле на жар с чеснова марината е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай Кизин
Николай Кизин
уникална Е! :)
07.06.2021 21:18