Начин на приготвяне
Разтворете маята в топла вода. На плота изсипете брашното, направете кладенче и сипете в него водата с маята, захарта, зехтина и накрая добавете и солта.
Месете тестото докато стане еластично и гладко.
Оформете на топка и покрийте с влажна кърпа. Оставете да почива два часа на топло място. Тестото е готово, когато се отделя лесно и не залепва по пръстите ви.
Когато тестото удвои големината си го поставете върху набрашнения плот и с помощта на точилка го оформете. От тестото ще излезнат около 2 големи пици. Прехвърлете ги в намазани с олио и поръсени с брашно тавички.
Намажете пиците с доматен сос, наредете отгоре накъсана на парчета моцарела, настъргания кашкавал, нарязаните на филии гъби и бекона.
Поръсете с подправки според вкуса си (риган, джоджен), като не забравяте да капнете няколко капки зехтин накрая преди печене.
Печете на възможно най-високата температура на фурната до готовност.
Вкусната домашна пица с бекон, гъби и сирена е чудна!
Ако рецептата ти допада, опитай и рецептите ни за затворена пица, пица с кайма или домашна пица с гъби.