Джанки туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Джанки туршия
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
27/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
"Такива вкусни туршии може да намерите само при нас!"

Необходими Продукти

  • джанки - зелени в желаната доза
  • оцет
  • чесън - почистени скилидки
  • сол
  • захар
  • черен пипер - 4 - 5 зърна в буркан
  • бахар - 2 - 3 зърна в буркан
  • копър - по 2 - 3 стръкчета в буркан
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте джанките и ги оставете да изсъхнат от влагата.

Във всеки буркан до долния ръб сипете по 1 равна с.л. сол, 1 и 1/2 с.л. захар, оцет, 2-3 скилидки чесън, по няколко зърна черен пипер и бахар и по няколко стръкчета копър (може и целина).

Допълнете до горе със зелени джанки и долейте кипнала вода.

Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу.

Обръщайте бурканите с джанки туршия периодично в течение на няколко дни. След това приберете джанките туршия на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 7
4 1
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка: