Джанки туршия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Джанки туршия
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Такива вкусни туршии може да намерите само при нас!"

Необходими Продукти

  • джанки - зелени в желаната доза
  • оцет
  • чесън - почистени скилидки
  • сол
  • захар
  • черен пипер - 4 - 5 зърна в буркан
  • бахар - 2 - 3 зърна в буркан
  • копър - по 2 - 3 стръкчета в буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джанките и ги оставете да изсъхнат от влагата.

Във всеки буркан до долния ръб сипете по 1 равна с.л. сол, 1 и 1/2 с.л. захар, оцет, 2-3 скилидки чесън, по няколко зърна черен пипер и бахар и по няколко стръкчета копър (може и целина).

Допълнете догоре със зелени джанки и долейте кипнала вода.

Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу.

Обръщайте бурканите с джанки туршия периодично в течение на няколко дни.

След това приберете туршията на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
41
33
22
10
Дай твоята оценка: