Лазаня с козе сирене и спанак
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с козе сирене и спанак

Лазаня с козе сирене и спанак

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
181315234
Лазаня с козе сирене и спанак
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 4
15/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Ако една от причините да посетите Италия е да опитате паста, направо си останете тук и опитайте нашата Лазаня с козе сирене и спанак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте спанака и чесъна и ги задушете в сгорещения зехтин за 5 минути с малко сол.

Добавете кедровите ядки, стафидите и черния пипер и продължете процеса на готвене още две минути, след това отстранете от огъня, сложете козето сирене и разбъркайте. Това е едната част от плънката.

Другата плънка приготвяме от изварата, като я смесим с яйчния жълтък, босилека, сметаната и малко сол. Оставяме настрани.

За бешамела поставете на котлона дълбок съд и загрейте маслото и зехтина. Сипете брашното и бъркайте две минути, докато се позапече и замирише добре.

Наливайте млякото на части, като разбивате интензивно и получите гладък бешамел. Варете още 5-6 минути на тих огън и овкусете със сол, бял пипер и индийско орехче.

Корите от лазанята пригответе според указанията на производителя. Отцедете добре от водата и в подходяща тавичка положете две от тях за основа, поръсете с настъргано грана падано и разположете равномерно част от спаначената плънка.

Полейте с бешамел и покрийте с трета кора. Върху нея отново ръснете грана падано и сложете останалата спаначена плънка и още един слой бешамел.

Покрийте с две от корите този път и върху тях разпределете другата плънка от извара, сложете още малко бешамел и завършете с последната кора, върху която сложете останалия бешамел и грана падано.

Запечете до леко златисто във загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: