gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бабиния меден сладкиш

Бабиния меден сладкиш

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3193k9421k1
Бабиния меден сладкиш
Снимка: Даниела Русева
1 / 5
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции9
"Изключително сполучлива рецепта, която заслужено се предава от поколение на поколение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

На огъня се слага малък съд с водата. Като заври се прибавят меда и захарта и се разбърква до разтопяването им.

Сиропът се прехвърля в керамична купа, за да се охлади по-бързо. През това време можем да си подготвим другите неща.

Тавичката се намазва леко с меко краве масло и се поръсва с малко брашно. Орехите се нарязват през орехотрошачка. Брашното се пресява заедно със содата и ванилиите.

Към охладения сироп се прибавят орехите и пресятото брашно и се разбърква добре с лъжица. Сместа се сипва в подготвената четвъртита тавичка с размери 22/22 см.

Отгоре се разпределя мармаладът, като се нарязва на парченца с кафена лъжичка.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Пекох с вентилация.

След като се изпече, сладкишът се изважда на поднос и се поръсва с пудра захар през дантелена салфетка. Нарязва се на квадрати или правоъгълни парчета.

Бабиния меден сладкиш е много вкусен.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: