gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Сиропирани шоколадови пасти

Сиропирани шоколадови пасти

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7234k2
Сиропирани шоколадови пасти
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
18/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Сиропирани пастички с много шоколад Ей на това му се казва десерт!"

Необходими Продукти

  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • За заливката
  • шоколад - 90 г 1 стопен
  • За украсата
  • сметана - разбита
  • какао - 1 с.л.
  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • шоколад - 90 г /1 стопен/
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сироп от захарта и водата, които се варят за около 5 минути.

Разбийте добре яйцата и захарта и започнете да доливате олиото и разтопения шоколад.

Накрая разбъркайте до хомогенност с пресятото с бакпулвера и какаото брашно.

Прехвърлете кексовата смес в подходяща намаслена и набрашнена тава.

Печете за около 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Залейте изпечения блат с охладения сироп. Оставете така 10 минути да поеме и залейте с разтопения шоколад.

Завършете пастичките с украса от сметаната, ръснете какао през цедка и ги нарежете.

Съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: