gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско месо и горчица

Гювечета със свинско месо и горчица

Stef VichkovaStef Vichkova
Новак
8281047
Гювечета със свинско месо и горчица
Снимка: Stef Vichkova
1 / 3
18/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не, не са диетични! И затова са тооолкова вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • свинско месо - 500 г врат
  • горчица - 3/4 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • соев сос - 1 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • кисели краставички - 6 бр.
  • гъби от буркан - 400 г
  • доматен сос - 1 буркан или 2 нарязани и обелени домата
  • морков - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Морковите, киселите краставички, кашкавалът, топенето сирене, гъбите и свинското месо се нарязват на кубчета.

Месото се отделя в друга купа и се овкусява с горчицата, соевия сос и подправките. Оставя се да поеме, а през това време се редят останалите съставки в гювечетата.

Като посредата слагаме месото и го закриваме с картофите, нарязани на шайби. Не на последно място, добавяме малко олио и изкарваме доматения сос и малко вода.

Пече се на умерена фурна да се задуши хубаво и до готовност. Преди да се сервира, се запича и без капачетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: