gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета и крилца в бира и босилек

Пилешки бутчета и крилца в бира и босилек

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6196392
Пилешки бутчета и крилца в бира и босилек
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
20/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Бирата е задължителна и по-време на готвене, и след"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата и крилцата се измиват. Бутчетата се разделят, широката част от бухалката. Лукът се обелва и нарязва на шайби.

В тава се нарежда лукът, а върху него месото, подправя се със сол и босилек. Добавя се бирата, слага се фолио и се оставя да престоят в хладилник за 30 минути, за да може месото да се овкуси.

След това се слага тавата в предварително загрята фурна. Пешете под фолио за 20-25 минути на 200 градуса.

Проверявате с вилица, дали е готово, ако е почти готово, махате фолиото и оставяте да хване хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: