Топло предястие със скариди, гъби и тиквички
Toplo predjelo sa škampima, pečurkama i tikvicamaWarm Appetizer with Shrimp, Mushrooms and Zucchini
gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Топло предястие със скариди, гъби и тиквички

Топло предястие със скариди, гъби и тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k10k1
Топло предястие със скариди, гъби и тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене25 мин.
Общо43 мин.
Порции2
"Хапва ви се нещо по-различно с морски привкус? Е, на правилното място сте"

Необходими Продукти

  • скариди - 15 бр., варени или бланширани
  • гъби - 250 г
  • пресен чесън - 3 стръка
  • тиквичка - 250 г (1 бр. малка)
  • шунка - 50 г
  • скаморца - 50 г пушена
  • сол
  • зехтин - 60 мл
  • масло - 25 г
  • бяло вино - 50 - 60 мл
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си всички продукти, като обелите скаридите, шунката нарежете на тънки ивици, тиквичката - на жулиени, чесъна - на едри парченца, а гъбите - на филийки.

В дълбок тиган или уок загрейте зехтина с половината масло и запържете първо тиквичките с пресния чесън. След като са почти готови, прибавете гъбите и останалото масло и гответе още няколко минути, докато и гъбите омекнат, а останалите зеленчуци са напълно готови. Целият процес отнема не повече от 12-15 минути на среден огън.

Налейте виното и когато почти се е изпарило, добавете шунката и скаридите и подправете със сол. Увеличете огъня за кратко, 1 минута и отстранете.

Поръсете със ситно накълцан магданоз или пресен босилек.

Сервирайте предястието гарнирано с тънки колелца от сиренето скаморца.

Добър апетит! Топлото предястие със скариди, гъби и тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: