gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе с печен сос

Спагети Болонезе с печен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Спагети Болонезе с печен сос1 / 3
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен и по-здравословен вариант на любимите ни спагети Болонезе"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • олио - около 60 мл
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 консерва цели
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • кашкавал - за поръсване, настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на опаковката, след което ги изплакнете под студена вода и отцедете.

За соса Болонезе сложете скълцания лук и настъргания морков да се запържат за кратко в сгорещения зехтин.

След няколко минути добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи. Овкусете с всички подправки и снемете от котлона.

Намачкайте консервата домати и я разбъркайте със сместа с каймата. При нужда добавете още малко подправки.

Сипете соса в тава и сложете в загрята фурна да се пече, докато течността се редуцира, като разбърквате от време на време.

Поднесете порция спагети Болонезе с печения сос и гарнирайте по желание с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
522
48
35
20
10
Дай твоята оценка: