Апетитни кренвиршки

23/07/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор35434364
"Закуска, която ще ви върне в детството "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 938
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода заедно със захарта. Оставя се да шупне.

Яйцето се разбива и се прибавя към маята. Киселото мляко се угася със содата и се слага и то в купата. Прибавят се олиото и солта.

Започва да се прибавя по малко от пресятото брашното.

От тестото се правят топчета с маса 70-72 г (излязоха при мен 20 бр). Оставя се да втасат 30-40 мин.

Всяко топче се разточва на правоъгълник. В единия край се слага четвърт кренвирш, а надолу тестото се нарязва на лентички. Навива се от кренвирша към лентичките.

Слагат се в намазнена тава. Втасват още 30 мин. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам.

Пекат се за 15-20 минути при 230 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар