gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Пухкаво картофено пюре

Пухкаво картофено пюре

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Пухкаво картофено пюре
Снимка: Мария Симова
1 / 4
23/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето така се прави перфектното картофено пюре"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и оставете за заври. През това време обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги пуснете във врящата вода, посолете на вкус и варите до омекване на картофите около 25 минути.

Прецедете картофите, поставете ги в купа и с помощта на ръчна преса намачкайте картофите. Към тях поетапно добавяйте маслото, нарязано на парчета (действате бързо и енергично, за да използвате топлината на картофите), бъркате до пълното му разтопяване.

Следва млякото, то трябва да е горещо. С миксер разбивайте пюрето, наливайки на струя горещото мляко до гладка и пухкава смес.

Добавете жълтъка, но само ако сте сигурни, че е от прясно яйце, а ако е нужно, добавете още сол и разбийте до еднородна смес.

Така разбитото пюре с миксер става идеално и пухкаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
30
20
11
Дай твоята оценка: