Скариди на жар
Škampi na žaru

Скариди на жар

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Скариди на жар
Снимка: Зорица
1 / 9
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Уникална марината! И поднесете задължително с бяло вино"

Необходими Продукти

  • скариди - 400 г (опашки), сварени и обелени
  • чери домати - 200 г
  • за маринатата
  • лимонов сок - 6 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • зехтин - 6 с. л.
  • чесън - 1 скилидка
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата се разбъркват в подходящ съд лимоновият сок, соевият сос, зехтинът, пресованата скилидка чесън, кафявата захар, черен пипер и сол на вкус.

Скаридите се оставят в маринатата поне за 30 минути, като от време на време се обръщат.

Шишчетата се намазват със зехтин и върху тях се нанизват последователно скаридите и чери доматчетата. Намазват се отново с маринатата с помощта на четка и се изпичат на скара и от двете страни до готовност.

Сервират се топли с добре охладено питие - бяло вино, узо, водка - изборът е ваш!

Скаридите на жар са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: