Стриди с пъпеш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Стриди с пъпеш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
25/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Стриди с пъпеш в едната ръка и чаша с просеко в другата - чувствате ли се като в Рая"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще сервираме стридите сурови, както и е най-препоръчителният начин за консумацията им, за да се насладим максимално на интензивния им вкус на море. Пъпешът само ще добави екзотична нотка и интересен привкус.

Най важно за този морски дар е той да бъде закупен от сигурно място и да е пресен. Задължително е и стридите да бъдат съхранени в хладилник, без да се отварят и покрити или леко заровени в много лед до момента на консумацията им.

Нарежете пъпеша на ситни кубчета, а лимоните на четвъртинки или половинки.

Пригответе си широко плато, в което да има място да разположите всичките 8, които са достатъчни за предястие на 4 човека. По желание може да натрошите леда и да го поставите на дъното на платото, а стридите да легнат разположени върху него за повече свежест и визия.

С нож за стриди или обикновено малко ножче, внимателно разтворете всяка от тях и положете върху леда или направо в чинията. Внимавайте да не нараните пръстите си, тъй като по повърхността на черупката има доста остри части.

Поставете върху всяка отворена стрида парченца от пъпеша и гарнирайте с лимон, който изстисквайте отгоре преди да изсърбате вътрешността.

Насладете се на стридите с чаша шампанско или друго пенливо вино (Просеко, Кава).

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: