Крем от кайсии и маскарпоне
Apricot and Mascarpone Cream
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Крем от кайсии и маскарпоне

Крем от кайсии и маскарпоне

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1130k
Крем от кайсии и маскарпоне1 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5-6 бр.
"Колкото и да приготвите, няма да му се наситите - великолепен е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се студената вода и захарта в съд на котлона и се бърка, докато кипне. След това се добавят почистените пасирани кайсии.

Сместа се оставя сместа да ври около 10-ина минути на тих огън и се разбърква и отпенва от време на време.

Долива се ликьорът, който може да се замени с полусладко вино. Оставете да къкри за още 10 минути. Изключете котлона и оставете съда върху него.

След като изстине на котлона, към полученото пюре се добавя при непрекъснато разбиване с миксер маскарпонето.

Отделно се разбива сметаната и внимателно се смесва с крема с шпатула или дървена лъжица.

Крема от кайсии и маскарпоне се разбива в подходящи чаши и се слагат в хладилник. По желание може да направите декорация от сметана и натрошен шамфъстък при поднасянето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: